Wat zijn frequentiebanden?

Vaak zie je bij de aanschaf van een antenne dat er een frequentiebereik wordt genoemd, samen met plaatjes met staafdiagrammen en andere grafieken. Wat deze grafieken je laten zien is of een antenne bepaalde frequentiebanden dekt.

4G (LTE), GSM (900, 1700, 1800), GSM (USA) PCS, 3G, WI-FI, 5G, noem maar op. Al deze en andere systemen werken op verschillende frequentiebanden. Deze frequentiebanden worden uitgedrukt in megahertz, of kortweg MHz. Sommige antennes bestrijken een breder frequentiebereik, wat betekent dat ze binnen die frequentieband een stabielere verbinding kunnen bieden.

De Poynting A-MIMO-3-V2-XX serie bevat bijvoorbeeld 2 tot 7 antennes in een enkele antennebehuizing, die 2-4 x Cellular, 2x Wi-Fi en een GPS bieden. De 2-4x Cellular MIMO antennes (voor 2G/3G/4G/5G) dekken de 690 MHz tot 3500 MHz band, evenals de 410-470 MHz band, die populair aan het worden is in de IoT industrie. Deze ultrabrede bandmogelijkheden maken deze antenne toekomstbestendig en klaar voor 5G.

Maak jij je zorgen of je antenne 5G ondersteunt? Niet nodig, dit wordt altijd vermeld in de productbeschrijving wanneer je winkelt bij mifi-hotspot.nl.

Soms zie je getallen vermeld staan als 2.4GHz en 5 GHz, dit betekent iets anders. Je kan daar hier alles over lezen.

 

Celerway

Celerway

Het innoverende bedrijf Celerway is gespecialiseerd in het ontwerpen en fabriceren van industriële mobiele multi-WAN routers. Celerway biedt een uitgebreid portfolio van robuuste mobiele routers en software oplossingen. Met gebruik van deze routers beschikken klanten over snel, veilig en betrouwbaar internet ongeacht de locatie waar zij zich bevinden.

Meer info

Poynting

Poynting

Poynting is een toonaangevende leverancier van geavanceerde en kwalitatief hoogwaardige antenne systemen en is gevestigd in Zuid Afrika. Poynting heeft 2 business unit te weten commerciele antennes en defensie antennes.

Meer info

Peplink

Peplink

Peplink ontwerpt en fabriceert industriële M2M routers die aan de hoge standaarden voldoen. De Machine to Machine routers worden geleverd onder de naam Pepwave, zijn zeer betrouwbaar en eenvoudig te bedienen. De pepwave M2M routers zijn zeer robuust en worden ingezet in de industrie, scheepvaart, openbaar vervoer en public safety zoals brandweer, politie en ambulances.

Meer info

Teltonika

Teltonika

Het is Teltonika's visie om toegevoegde waarde bieden voor mensen en bedrijven door het creëren van elektronische apparaten en oplossingen die zijn gebaseerd op de laatste stand van wetenschap en technologie. Teltonika wil mensen helpen om de nieuwste technologieën in het echte leven te integreren zodat deze een meerwaarde biedt en leidt tot kwaliteitsverbetering en verrijking van het leven.

Meer info

Scan Antennes

Scan Antennes

Scan antennes is een toonaangevend bedrijf op gebied van het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van van hoge kwaliteit antennes bestemd voor de Maritieme en machine to machine industrie.

Meer info