Wat is IP Rating?

Ingress Protection rating, kortweg IP rating, classificeert hoe goed apparaten geschikt zijn voor verschillende omgevingsomstandigheden. Alle elektrische apparaten hebben deze classificatie, ja, zelfs je telefoon. Een IP rating bestaat uit twee cijfers die elk een andere bescherming en een ander niveau hebben. IP rating is een industriestandaard en wordt wereldwijd toegepast om conformiteit van elektrische apparaten mogelijk te maken.

Neem bijvoorbeeld IP68.

Het eerste cijfer, 6, geeft aan hoe goed het apparaat, of de antenne in dit geval, beschermd is tegen vaste stoffen. De schaal van dit eerste cijfer begint bij 0 en loopt helemaal door tot 6. 6 betekent uiteraard dat het toestel zeer goed bestand is tegen vaste stoffen, terwijl 0 betekent dat er geen speciale bescherming tegen vaste stoffen is. Vaste stoffen zijn handen (1), vingers (2), gereedschap (3), spelden en naalden (4), stof (5) of volledig stofdicht (6).

Het tweede cijfer, 8 in dit geval, geeft aan hoe goed het toestel beschermd is tegen vloeistoffen. Deze schaal loopt van 0 tot 8. Met 8 is het toestel zeer goed beschermd tegen vloeistoffen en 0 geen speciale bescherming tegen vloeistoffen. Condens of druppelend water (1), waterdruppels afgebogen tot 15 graden of verticaal (2), nevel vanaf 60 graden verticaal (3), waternevel uit alle richtingen (4), waterstralen onder lage druk uit alle richtingen (5), krachtige waterstralen of -golven (6), tijdelijke onderdompeling van toestel (7), langdurige onderdompeling onder druk (8).

IP68 betekent dat het het beste van het beste is, maar het is niet altijd nodig voor elke oplossing. Op een boot wil je bij voorkeur iets dat IP68 is, maar binnen in een kantoor kan een andere rating volstaan.

 

Celerway

Celerway

Het innoverende bedrijf Celerway is gespecialiseerd in het ontwerpen en fabriceren van industriële mobiele multi-WAN routers. Celerway biedt een uitgebreid portfolio van robuuste mobiele routers en software oplossingen. Met gebruik van deze routers beschikken klanten over snel, veilig en betrouwbaar internet ongeacht de locatie waar zij zich bevinden.

Meer info

Poynting

Poynting

Poynting is een toonaangevende leverancier van geavanceerde en kwalitatief hoogwaardige antenne systemen en is gevestigd in Zuid Afrika. Poynting heeft 2 business unit te weten commerciele antennes en defensie antennes.

Meer info

Peplink

Peplink

Peplink ontwerpt en fabriceert industriële M2M routers die aan de hoge standaarden voldoen. De Machine to Machine routers worden geleverd onder de naam Pepwave, zijn zeer betrouwbaar en eenvoudig te bedienen. De pepwave M2M routers zijn zeer robuust en worden ingezet in de industrie, scheepvaart, openbaar vervoer en public safety zoals brandweer, politie en ambulances.

Meer info

Teltonika

Teltonika

Het is Teltonika's visie om toegevoegde waarde bieden voor mensen en bedrijven door het creëren van elektronische apparaten en oplossingen die zijn gebaseerd op de laatste stand van wetenschap en technologie. Teltonika wil mensen helpen om de nieuwste technologieën in het echte leven te integreren zodat deze een meerwaarde biedt en leidt tot kwaliteitsverbetering en verrijking van het leven.

Meer info

Scan Antennes

Scan Antennes

Scan antennes is een toonaangevend bedrijf op gebied van het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van van hoge kwaliteit antennes bestemd voor de Maritieme en machine to machine industrie.

Meer info

Panorama

Panorama

Panorama antennas is een toonaangevende leverancier van geavanceerde en kwalitatief hoogwaardige antenne systemen en is gevestigd in Engeland.

Meer info