Camper of aan boord

Welke mogelijkheden zijn er voor goed internet in uw camper of aan boord?

Om de keuze voor u als consument makkelijker te maken, hebben we al enkele voordeelbundels samengesteld. Daarnaast zijn er ook nog andere mogelijkheden. Weet u nog niet welke mogelijkheid het beste bij u past? We geven u graag advies.

MiFi Router

Brengt u veel tijd door in de auto, camper of jacht en wilt u overal en altijd verbonden zijn met draadloos internet? Dan is mobiele wifi (MiFi) de oplossing. In de MiFi Router wordt een simkaart geplaatst net zoals bij een smartphone. De MiFi maakt verbinding met het 3G (MiFi Routers 3G) of 4G/ LTE (MiFi Routers 4G LTE) netwerk. Met een MiFi Router creëert u uw eigen netwerk waar tot wel 20 gebruikers verbinding mee kunnen maken. Veel MiFi Routers zijn voorzien van een grote accu die u ook als powerbank kunt gebruiken.

Voor appen, mailen en surfen naar nieuwssites heeft u voldoende aan 3G snelheid. Bent u van plan om muziek of video’s te streamen? In dat geval kunt u beter voor 4G of 4G+ gaan. U kunt hiervoor een data abonnement afsluiten of een prepaid datasimkaart gebruiken. Hier vindt u onze mobiele routers met data abonnementen.

De antenne van een MiFi Router is sterker dan die van een smartphone. Daarnaast zijn de meeste mobiele routers voorzien van antenne poorten. Hierdoor is het mogelijk ook een externe antenne aan te sluiten in gebieden waar het 4G signaal slecht is.

M2M Routers

Het is ook mogelijk een mobiele router in te bouwen in bijvoorbeeld een camper of een boot. Deze routers zijn bestand tegen zware omstandigheden en zijn van industriële kwaliteit. Deze routers worden ook wel M2M Routers (Machine to Machine) genoemd.

Als u ervoor kiest de router in te bouwen, ligt het voor de hand om ook voor een vaste inbouw 3G of 4G antenne te kiezen. Is de router alleen geschikt voor het 3G netwerk? In dat geval heeft deze slechts 1 externe antenne poort. U kunt dan volstaan met een enkelvoudige 3G of 4G LTE antenne. Portable MiFi Routers zijn meestal voorzien van een CrC9 of TS9 aansluiting.

In het geval van een 4G router, werkt deze met de zogenaamde MiMo technologie. MiMo staat voor Multiple input en Multiple output. Deze router werkt met 2 antennes, waarbij de ene antenne zendt en de andere antenne ontvangt. Om deze routers optimaal te laten werken moet een zogenaamde MiMo antenne aangesloten worden. Een MiMo antenne is een antenne waarbij 2 antennes in 1 behuizing zijn geplaatst.

Heeft u een vraag of komt u er niet uit? Neem dan contact met ons op.